Till innehållet
Medarbetare i fokus - Jörgen

På gång - 20 april 2021

Medarbetare i fokus

Säg hej till Jörgen Viklund som arbetar som lösningsarkitekt på Teknikhuset. Han ingår i arbetsteamet för en av våra större kunder och håller just nu också på att bredda sin kompetens med uppdrag inom Microsoft 365.

Vad arbetar du med just nu?
En del av min tid är kopplat till en av våra större kunder där jag lägger fokus på att hjälpa kunden att få mervärden i deras befintliga system. Det innefattar allt från kravarbete, effektivisering och inspiration till framtida lösningar, allt för att underlätta det dagliga arbetet. Förutom det så är jag inne i en transition där jag ska börja jobba mer med Microsoft 365. En plattform där jag ser potential att man med rätt kunskap kan generera mycket kundnytta på ett effektivt sätt.

Berätta om din roll som lösningsarkitekt?
I min roll som lösningsarkitekt gillar jag verkligen kommunikationen med kundens verksamhet och övriga intressenter. Att förstå helheten så att vi kan leverera en lösning som verkligen tillför nytta och löser problem. Delar av mitt arbete kretsar kring kravfångst och förståelse för processer. Dessa delar ska sedan realiseras med förslag på tekniska lösningar och avväganden utifrån kundens önskemål och de teknikval som finns tillgängliga. Att tänka långsiktigt i sin strategi och att jobba iterativt tillsammans med kund för att närma sig visionen är viktiga delar i ett lyckat samarbete.