Teknikhuset bjuder in till seminarium om Business Intelligence

Baserar du dina beslut på fakta eller går du på magkänsla? Är du nyfiken på vad som händer inom BI-området idag och de möjligheter BI kan ge din verksamhets/organisation? Då är du är välkommen att delta på våra lunchseminarier under 2018 där vi kommer att behandla olika områden inom BI. Det första seminariet går av stapeln 21/2.

Med Teknikhusets kunnande inom Business Intelligence (BI) kan vi hjälpa dig att få ökad insikt, kunskap samt få dig att upptäcka viktiga samband i din verksamhet som du inte kunnat se tidigare. Seminarieserien vänder sig till dig som vill veta mer om BI och hur BI kan bidra till att öka din affär, höja kvaliteten i din leverans och skapa förutsättningar för att kunna fatta bra beslut och på samtidigt få engagerade och nöjda medarbetare. Kanske är du ansvarig eller samordnare inom produktion, försäljning, marknad, verksamhets-/organisations-utveckling, ekonomi, IT, personal eller bara allmänt intresserad av data som en tillgång i organisationen.

 

Seminarietillfälle 1 - BI Summit

När: 21 februari 10:00 – 13:00 (inkl. lunch)

Var: P5 (Väven)

Seminariet riktar sig till er som vill veta mer om BI i ett kortsiktigt, långsiktigt och strategiskt perspektiv. Seminariet kan ge svar på var ni befinner er idag och i vilken riktning ni bör gå för att maximera effekten av er BI-satsning och därigenom stärka er affär.

 

Vi behandlar följande ämnen:

• Vad är BI och hur kan det användas för att stärka er affär eller höja kvaliteten i er leverans?
• Trender 2018; Vi kartlägger verktyg och nu gällande tekniker.
• Nyckeltal, styrkort och målstyrning.
• BI-strategi, varför behövs den?
• Datalager, vad är det och vem behöver det?
• Big Data, jämfört med ett traditionellt datalager?
• Machine Learning och Prediktiv analys.

Seminariet leds av Jonas Osterman och Kristoffer Lundström som båda har mångårig erfarenhet inom beslutstöd och beslutstödsarkitektur.

Seminariet är kostnadsfritt och efteråt bjuder vi på lunch och möjlighet till fortsatta diskussioner och mingel.

 

Anmälan sker via denna länk: Gå till anmälan!

 

Följande teman har vi tänkt oss för kommande seminarietillfällen:
• Analysverktyg – Vi jämför de populäraste verktygen och visar hur man med dessa löser ett rapporteringsbehov baserat på samma dataunderlag.
• Målstyrning – Hur kan målstyrning och nyckeltal öka engagemanget i alla nivåer i företagets organisation
• Utvecklingsprocessen – Hur täcker man både dagens och morgondagens analysbehov? Vi beskriver best practice och fallgropar samt alternativa lösningar.
• Machine Learning - I vilka situationer är detta rätt teknik för ditt företag? Kan tekniken helt ersätta traditionella datalager eller rapporteringslösningar?

2018-02-07

Vill du veta mer?

Kontakta Tommy Eriksson, Kundansvarig och affärsutvecklare.
Telefon: 070-268 88 34

E-post: tommy.eriksson@teknikhuset.se

Nu söker Teknikhuset fler medarbetare

Vill du bli kollega med Anna, Susanne och resten av vårt härliga team på Teknikhuset? Nu söker vi Webbutvecklare, Beslutstödsutvecklare och Verksamhetsutvecklare som vill jobba med oss och skapa mervärde åt våra kunder.

Känner du igen dig själv i dessa egenskaper? 

  • Du är en samarbetsinriktad person som gillar att bygga relationer med både kunder och medarbetare.
  • Du är lika bekväm med att ta ett större individuellt ansvar som att ingå som en del av ett team.
  • Du är bra på att kommunicera och ser fram emot att gå in i en konsultroll.

Om svaret är ja, tror vi att du skulle trivas på Teknikhuset. Välkommen att ansöka till någon av nedan tjänster!

 

Webbutvecklare inom .Net

Som webbutvecklare hos oss ges du möjlighet att specialisera dig inom flera olika områden. Du kanske vill lära dig mer om något specifikt CMS såsom Sitecore, EPi eller Umbraco? Eller vill du hellre bli expert inom O365 eller specialisera dig som front-end utvecklare? Vi har behov inom alla områden så hos oss finns många möjligheter att utvecklas vidare.

Denna rekrytering sker i samarbete med Professionals Nord. För att läsa mer och ansöka om tjänsten går du till denna annons: Läs mer och ansök

 

BI-utvecklare

Som BI-utvecklare hos oss blir du en del av vårt specialiserade team. Vi jobbar i första hand med Microsofts teknologier men har du andra erfarenheter med dig i bagaget är dessa också relevanta. 

Vi söker en systemutvecklare som brinner för data och hur det kan användas för att förändra, förbättra och stötta verksamheter i olika beslut.

Det område du är starkast inom är SQL och databaser.

Du har några års erfarenhet inom BI-området eller inom databasutveckling.

Det är meriterande om du har erfarenhet av rapportvisualisering i någon form.

För att ansöka om tjänsten skickar du ett mail till jobb@teknikhuset.se senast 30/8

 

Verksamhetsutvecklare inom IT

För att möta de ökade behoven av digitalisering och förflyttningar hos våra kunder behöver vi förstärka med kompetens inom projektledning, strategi-, analys- och processarbete.

Som verksamhetsutvecklare kommer du att arbeta med att stötta våra kunder vid införande av teknik och processer tillsammans med förändrat arbetssätt. Det kan handla om förbättringsarbete, IT-styrning och förvaltning med verksamheten i fokus.

I rollen som verksamhetsutvecklare bör du ha erfarenhet av olika ramverk och metoder för IT-styrning, processer och förvaltning. Det agila arbetssättet är en naturlig del i din arbetsvardag.

Du är genuint intresserad av ledarskap, människor och kommunikation och har förmodligen arbetat som ledare i någon form under flera år. Du har en förmåga att se och förstå övergripande mål och strategier och kan översätta dessa till verksamheten.

Du har troligtvis en flerårig bakgrund inom IT-branschen och har ett starkt intresse för IT och hur det kan stödja verksamheter och processer.

För att ansöka om tjänsten skickar du ett mail till jobb@teknikhuset.se senast 30/8

 

Anna är vårt senaste tillskott inom verksamhetsutveckling

Vi är mycket stolta och glada att få presentera vår nya medarbetare Anna Wedholm! Hon kommer med massor av erfarenhet inom verksamhetsutveckling, förändringsledning och projektledning och hon brinner för att skapa struktur och högkvalitativa lösningar. Ett energifyllt och starkt tillskott till oss på Teknikhuset. Välkommen Anna!

Visa fler